Helpdesk

Chigo Nederland Helpdesk

Op deze pagina treft u de meest voorkomende vragen en antwoorden aan.

Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Bel of mail ons !

Het systeem draait, maar er komt geen koude lucht uit mijn airco. 

Staat de afstandsbediening door middel van ‘mode’ geselecteerd op koelen? 

Is de ingestelde temperatuur wel lager dan de kamertemperatuur? (voorbeeld: kamertemperatuur 24°C - Ingestelde temperatuur 21°C ) 

Heeft u de stuurkabel juist aangesloten? Zowel op de binnen als de buiten unit de nummers 1 t/m 4 op de juiste manier aangesloten? Zo nee, kijk dan snel op www.chigoairco.nl onder de montagehandleiding.

Heeft u de kranen op de buiten unit beide opengedraaid en het systeem volgens de voorschriften ontlucht? Zo nee, kijk dan snel op www.chigoairco.nl onder de montagehandleiding.  

Indien bovenstaande opties niet de juiste oplossing bieden is het systeem waarschijnlijk leeg. Dit wil zeggen dat het koudemiddel uw systeem verlaten heeft. Chigo airco service kan u systeem opnieuw vullen. Kijk voor monteurtarieven op www.chigoairco.nl of mail naar info@chigoairco.nl.

 Na enkele minuten begint de timer lamp te knipperen. 

Dit is een storingsmelding en dit betekent dat uw systeem geen koudemiddel meer heeft. Zet uw systeem uit, zodoende voorkomt u dat de compressor kapot draait. In het koudemiddel is namelijk ook een olie toegevoegd die de compressor smeert. Chigo airco service kan u systeem opnieuw vullen. 

 Er ontstaat ijsvorming op de koelleidingen en / of in de binnen-unit. 

In het systeem is te weinig koudemiddel aanwezig, vanuit de fabriek is het syteem exact op de juiste hoeveelheid afgevuld. Heeft u de leidingen verlengd tot een lengte langer dan 8 meter? Heeft u te lang ontlucht? Heeft het systeem gelekt bij een van de aansluitingen? 

Mail naar info@chigoairco.nl, Chigo airco service kan het probleem verhelpen. Kijk voor monteurstarieven op www.chigoairco.nl.

Mag de buiten-unit ook hoger geplaatst worden dan de binnen-unit? 

Ja. Dit heeft geen enkele invloed op de werking van het systeem, zorg wel dat de condenswaterafvoer wel naar beneden afloopt. Indien het condenswater omhoog moet worden afgevoerd, kunt u er een condenswaterafvoerpomp tussen monteren.

 Kan ik de koelleidingen ook verlengen? 

Ja. U kunt de leidingen tot 8 meter probleemloos verlengen. U dient daarvoor een leidingset en twee koppelingen te bestellen. Deze kunt u vinden in het menu onder producten. Heeft u langere leidingen nodig, dan dient het systeem bijgevuld te worden. Mail naar info@chigoairco.nl.